Trouwen op jullie lievelingsplek?

Overwegen jullie om te trouwen op jullie favoriete plek, maar is die locatie niet formeel aangewezen als trouwlocatie?

Geen zorgen, want er zijn manieren om van jullie droomlocatie een officiële trouwbestemming te maken.

In Nederland verschillen de regels per gemeente, dus het is handig om bij de gemeente waar jullie willen trouwen te informeren naar de mogelijkheden. Sommige gemeenten staan officiële huwelijksvoltrekkingen toe op diverse locaties, zoals dierenparken, molens, oude loodsen en zelfs musea, zonder dat daar een aparte vergunning voor nodig is.

Het kan zo zijn dat jullie lievelingsplek, bijvoorbeeld een huwelijk in een tuin, eenmalig moet worden erkend als 'huis der gemeente' om het huwelijk rechtsgeldig te maken. Hiervoor hebben jullie een aanvraag nodig bij de afdeling Burgerzaken van de desbetreffende gemeente 

Het is verstandig om dit ruim van tevoren aan te vragen, aangezien het proces enkele maanden zou kunnen duren.

Bij het aanvragen van een vergunning voor een niet-officiële trouwlocatie zal de gemeente de locatie beoordelen op verschillende criteria zoals voldoende parkeergelegenheid, toegankelijkheid voor mindervalide mensen, brandveiligheid en beschikbaarheid van een alternatieve locatie bij slecht weer. Na goedkeuring zal de gemeente de locatie eenmalig benoemen tot officiële trouwlocatie, zodat het huwelijk op die locatie rechtsgeldig kan worden voltrokken.

De kosten voor het aanvragen van een vergunning variëren per gemeente, meestal enkele honderden euro's per aanvraag.
Het is van belang om te weten dat in het geval van afwijzing van de aanvraag, de kosten niet worden terugbetaald en voor eigen rekening blijven.

Als jullie ervoor kiezen om ceremonieel te trouwen, is het niet noodzakelijk dat de locatie een officiële trouwlocatie is.

Wat is jullie ideale trouwlocatie? En overwegen jullie om wettelijk te trouwen of ceremonieel? 
Ik denk graag mee en laten we kennismaken!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.