Wist je dat.. je trouwgeloften vernieuwen onvergetelijk wordt?

Een hartverwarmende uitnodiging belandde in mijn WhatsApp terwijl we op 11 oktober 2022 net de laatste hapjes van ons avondeten namen: ‘Lieve Ronnie en Marieke, heel graag nodigen we jullie uit voor ons feest.’ Nieuwsgierig klikte ik op de link, zonder te beseffen welk ongelofelijk bijzonder feest ons te wachten stond...
Twee fantastische dagen op Mallorca om met zo’n 50 mensen de liefde van ons bevriende stel te vieren. Ronnie en ik hebben hier geen moment over hoeven nadenken en onze schoonouders waren snel gebeld of zij wilden zorgen voor onze kinderen.

Om al goed in de Spaanse, ontspannen sferen te komen, zijn Ronnie en ik vast op donderdag naar Mallorca afgereisd. Na een avond en dag met z'n tweeën (een echte aanrader😉) ontmoetten we op vrijdagavond de andere gasten bij het verzamelen bij de bus. Met deze bus vol opgetogen mensen, zijn we naar een prachtige locatie gereden; een dertiende-eeuws bouwwerk in de vorm van een toren met aangrenzende negentiende-eeuwse boerderij.
Het bruidspaar nodigde ons uit om, na speech en toast, met elkaar kennis te maken tijdens een typisch Mallorquin diner. Aan één lange tafel werden de glazen geheven en de heerlijke tapas en vis gegeten. Door een avond voor de plechtigheid al bij elkaar te komen, kregen alle gasten de kans om al voor de speciale dag elkaar beter te leren kennen. Hierdoor zou de dag van de ceremonie meer ontspannen zijn. Mede door de grappige quiz die de kinderen van het stralende stel hadden georganiseerd, kwam de sfeer goed los.
Bij het vallen van het donker, gingen we met dezelfde bus terug naar het dorp aan de zee. Daar aangekomen troffen we een oase met kussens, kleden en fakkels en werd het Spaanse ‘San Juan’ gevierd, de naamdag van Johannes/Jan/Juan. Op deze feestdag is het de enige dag in het jaar dat er op het strand op Mallorca vuur mag branden.
Onder het genot van koele drankjes en nog wat kleine versnaperingen maakten we steeds beter kennis met alle gasten.

De tweede dag kreeg iedereen in alle vroegte – hoewel; het was 10 uur, maar het voelde heel vroeg 😉 - een appje met activiteiten die je zou kunnen doen bij het strand. Naast kanoën, suppen en volleyballen, was er ook de mogelijkheid om maximaal te ontspannen op een ligbed. Het bruidspaar zelf was aanwezig om met alle gasten gezellig te keuvelen en mee te doen met de spellen op het strand. Iets na het middaguur werden zij door de kapper en de visagiste (beide vrienden van het stel) uit het water gesommeerd om zich voor te bereiden op de ceremonie die om 18 uur zou starten.

Nadat wij ons allemaal hadden omgekleed en klaargemaakt voor de plechtigheid, werden we door twee busjes meegenomen naar een adembenemende locatie waar de ceremonie plaats zou vinden.
En dat is precies de plek waar het gebeurde...
Een bekende van de familie heeft de ceremonie begeleid en de moeder van de bruid mocht de spits afbijten met persoonlijke woorden en een gedicht van ‘De Profeet’ van Khalil Gibran.
Zus en zwager namen het bruidspaar en de gasten mee in het liefdesverhaal van dit bijzondere stel. Natuurlijk kwamen ook grappige anekdotes uit het verleden voorbij.
De kinderen van het bruidspaar hebben ons laten voelen hoe zij de samensmelting van hun gezinnen hebben ervaren.
Aansluitend hebben bruid en bruidegom eigen geschreven, liefdevolle geloften naar elkaar uitgesproken.
Gelukkig had de zeer deskundige ceremoniemeester (zus van de bruid) aan zakdoekjes gedacht want er waren weinig mensen die het droog hebben gehouden. Ik was ongelofelijk geraakt door zoveel pure, mooie woorden. Een hele persoonlijke sfeer en écht uniek. Dit had ik nog nooit meegemaakt en achteraf gezien heeft deze enorme beleving mij onbewust getriggerd om de trouwwereld in te stappen en daarom deel ik dit verhaal.

Nadat het rondstrooien van rozenblaadjes, hebben we getoost en zijn we de liefde uitgebreid gaan vieren op een prachtig strand op Mallorca. Een diner met uitzicht op de zee en vervolgens een geweldige liveband om te dansen en te vieren. Aansluitend kwam er een dj en tot midden in de nacht is er uitgelaten gefeest. De afsluitende, spontane duik in de zee was erg verfrissend en rondde het sprookjesachtige feest op een ludieke wijze af.

Ik kijk terug op een geweldige herinnering die ik nooit meer zal vergeten en ik gun iedereen deze bijzondere ervaring.

Denken jullie ook na over 'Renewing Vows? Laten we kennismaken!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Martine
10 maanden geleden

Lieve Marieke,
Wat zullen toekomstige stellen gezegend zijn met jouw enthousiasme, oprechte interesse en goede keuze in woorden. Heel veel geluk!