Verhalen vertellen kan iedereen, maar een beleving geven is voor weinigen weggelegd

Onlangs kreeg ik de kans om deel te nemen aan de Business Bootcamp van Carina Roemers. Drie dagen gevuld met inzichten, ervaringen en waardevolle lessen die dieper gaan dan cijfers en ceremonies. Het was een reis waarin we niet alleen alles leerden over de trouwwereld, maar vooral ontdekten hoe je een onvergetelijke beleving kunt creëren.

Trots op mijn deelname aan de bootcamp.
Carina Roemers

Carina bracht niet alleen haar eigen expertise mee naar de bootcamp, maar nam ook meerdere gastsprekers mee. In deze blog vertel ik graag over tekstschrijver & trouwambtenaar Eva Schuurman en muzikant Arjen Baakman.

Eva, bekend van haar werk met Herman van Veen, deelde haar toverkracht met woorden en liet ons voelen hoe pakkende verhalen een ceremonie tot leven kunnen brengen. Arjen speelt als pianist-zanger op uiteenlopende evenementen en ken je mogelijk van The Voice of Holland?
Hij heeft ons de impact van muziek in een ceremonie laten ervaren. 
Eva droeg verschillende bijzondere verhalen voor terwijl Arjen op de achtergrond haar woorden kracht bijzette om vervolgens ieder stuk af te sluiten met een muzikaal refrein. 
Ik werd er helemaal stil van...

Tijdens de bootcamp mochten we zelf ook veel voordragen en verhalen vertellen. Daarnaast heb ik, na jaren, zelf een lied gezongen tijdens de bootcamp. Arjen begeleidde mij op de piano en het voelde goed om dit te doen. Het was een bijzonder en spannend moment wat positief ontvangen werd door alle anderen. 

Tekst: Eva Schuurman

Eva’s magie met woorden werd nog tastbaarder toen ze een prachtig gedicht voor me schreef. Het was een persoonlijk cadeau dat mij herinnerde aan de kracht van taal. Het allerbelangrijkste dat mij is bijgebleven van die dag is dat een ceremonie niet alleen draait om het vertellen van verhalen; het draait om het delen van belevingen die een leven lang bijblijven.

Ben je benieuwd naar de rest van de bootcamp? In mijn volgende blog vertel ik over het starten van mijn eigen onderneming en welke bijzondere gastsprekers ik nog meer heb ontmoet. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.