Hoe vaak laat jij je geliefden weten hoeveel ze voor je betekenen?

Valentijnsdag...Een dag waarover de meningen uiteenlopen.
Sommigen zijn grote tegenstanders, terwijl anderen er juist van genieten. En jij? Wat is jouw standpunt?

Waar komt Valentijnsdag eigenlijk vandaan? We gaan terug in de tijd naar het oude Rome, in de derde eeuw na Christus, naar de priester Valentijn. In die tijd vaardigde keizer Claudius een wet uit, die soldaten verbood te trouwen, omdat hij geloofde dat het hun militaire prestaties zou beïnvloeden. Priester Valentijn was het hier niet mee eens en trouwde in het geheim soldaten, omdat hij geloofde dat de liefde alles overwon. Toen de keizer dit ontdekte, gaf hij opdracht om priester Valentijn op te sluiten en te vermoorden. In de gevangenis werd Valentijn zelf verliefd op de dochter van zijn bewaker. Op de dag dat hij gedood werd, gaf hij zijn geliefde een briefje met daarop 'van je Valentijn.' Dit gebeurde op 14 februari....
Wat een verhaal hè?

De vraag blijft: vieren we Valentijnsdag of niet? Sommigen vinden het mooi om deze dag de liefde extra te vieren, terwijl anderen het een commerciële vertoning vinden.
Hoewel ik gedurende het hele jaar mijn liefde voor Ronnie en de meiden wil laten voelen, reserveer ik op 14 februari toch altijd een speciaal moment om een kleinigheidje te geven. Het herinnert mij eraan om af en toe stil te staan bij de vraag: zeg ik het wel vaak genoeg? Laat ik genoeg blijken hoe bijzonder de ander voor me is? 

Hoe is dat voor jou? Hoe vaak laat jij je geliefden weten hoeveel ze voor je betekenen? Heb je nog andere leuke gewoonten om liefde en waardering te tonen? Laat het met weten via een reactie hieronder of een DM. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.