Trouw niet voor je veertig bent?

"Trouw niet voor je veertig bent en alle geheimen van het huwelijk kent. Heus het is nog niet te laat als je na je veertigste pas trouwen gaat." Wie kent dit nummer van de Havenzangers niet? Maar waarom zou je trouwen ná je veertigste?

Je weet waar je aan begint
Op latere leeftijd heb je meer levenservaring opgedaan, waardoor je beter weet wat je wil en nodig hebt in een partner en in een relatie. Daarnaast hebben jullie al een lange tijd samen doorgebracht, veel meegemaakt en misschien kinderen gekregen, waardoor jullie goed weten waar jullie aan beginnen. 

Eigen wensen

Vaak heb je een duidelijk beeld van je eigen voorkeuren en hoe je naar bepaalde zaken kijkt, inclusief een bruiloft.
Het maken van keuzes over hoe die speciale dag eruit komt te zien, zonder rekening te hoeven houden met de verwachtingen van anderen, kan een groot voordeel zijn van trouwen na je veertigste.
Er zijn tal van mogelijkheden om een intieme en persoonlijke bruiloft te organiseren die echt bij jullie past.

Tijdens de ceremonie kun je bijvoorbeeld een dierbare herdenken. Hoewel het een feestelijke dag is, zijn er misschien geliefden die je mist en waar je even bij stil wil staan, zonder dat het de de sfeer te zwaar maakt.
Ik heb tijdens onze ceremonie een kaart aangestoken om kort te herinneren dat mijn vader er niet meer is.

Mijn collega weddingplanner Michèle is gespecialiseerd in intieme bruiloften op bijzondere plekken in de natuur. Als voormalig videograaf heeft ze veel bruiloften meegemaakt en een visie ontwikkeld op hoe zij naar avontuurlijke bruiloften kijkt. Op haar website kan je alles vinden over anders trouwen.

Jullie kinderen
Mogelijk hebben jullie (jongvolwassen) kinderen die een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan de ceremonie. Hoe bijzonder is het om de grote dag met hen te vieren? Voor hen biedt de ceremonie een prachtige gelegenheid om te delen hoe zij het gezin hebben ervaren, inclusief zowel de mooie als uitdagende momenten die jullie hebben meegemaakt. En hoe bijzonder is het als jullie kinderen getuigen kunnen zijn bij jullie huwelijk? Ik zet hen tijdens dit moment graag extra in het zonnetje, want hun aanwezigheid is van grote betekenis. 

Als ik nu opnieuw zou trouwen....

Toen ik 27 jaar was, beleefde ik een fantastische trouwdag. Maar met de ervaring die ik nu op mijn 38e heb, zou ik het anders aanpakken.
Ik zou kiezen voor een intiemere bruiloft met alleen de mensen die echt belangrijk voor mij zijn, in plaats van een grote groep waarbij ik rekening moet houden met familieverwachtingen.

Mijn droombruiloft zou meer casual zijn: een ceremonie op het strand met een zwierige jurk, met een ontspannen sfeer. In plaats van een enkel feest op één dag, zou ik er een meerdaags evenement van maken, met diverse leuke activiteiten over twee of drie dagen.

Je hoort het al, ik kijk ernaar uit om na mijn veertigste misschien nog eens te trouwen met Ronnie!

Het is nooit te laat om de liefde te vieren en samen te genieten of je nu voor je veertigste trouwt of daarna. 
Ik denk graag met jullie mee over de invulling van de ceremonie. Hoe willen jullie binnenkomen? Misschien zijn er familieleden of vrienden die een toespraak willen houden? Ik neem graag contact met hen op om ervoor te zorgen dat alle verhalen mooi op elkaar aansluiten.
Daarnaast nodig ik jullie uit om persoonlijke geloften te schrijven. Ik sta klaar om jullie hierbij te begeleiden, als jullie dat willen. 

Benieuwd naar een ceremonie die helemaal bij jullie past? Laten we kennismaken!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.