Schrijftips voor jullie trouwgeloften

Graag moedig ik jullie aan om zelf trouwgeloften te schrijven. In een eerdere blog heb ik al uitgelegd waarom ik dit zo waardevol vind en nu wil ik jullie helpen bij het formuleren ervan. Bij het schrijven van jullie persoonlijke liefdesverklaring zijn er drie mooie vragen die kunnen helpen.

Welke herinnering in de liefde is jullie dierbaar?

Neem even de tijd om terug te denken aan bijzondere momenten in jullie relatie. Was dat een onvergetelijke ervaring tijdens een vakantie samen? Of juist een moment wat heel verdrietig was, maar waar je partner voor je klaar stond? Het opschrijven van deze herinneringen geeft jullie bruiloft een persoonlijk tintje. 
Een bijzondere herinnering uit onze relatie is de tijd dat ik in verwachting was van onze jongste dochter Suze terwijl ik nog aan het studeren was. Tegen alle verwachtingen in kreeg ik te horen dat mijn contract niet zou worden verlengd, waardoor ik met zwangerschapsverlof ging zonder uitzicht op een baan. Het was een hectische periode, maar Ronnie gaf mij de ruimte en onvoorwaardelijke steun die ik nodig had. Of het nu ging om het zorgen voor onze oudste dochter Isa, het regelen van dingen in huis, of gewoonweg zijn mentale steun. Dankzij zijn aanmoediging kon ik mijn opleiding afronden en ontspannen mijn verlof in. Deze periode van onvoorwaardelijke steun en ruimte geven, blijft voor mij een speciale herinnering.

Wat waarderen jullie zo ontzettend in elkaar?

Dit is het moment om op te schrijven wat jullie zo bijzonder vinden aan je partner. Eén van de dingen die ik enorm waardeer in mijn partner Ronnie is zijn talent om te observeren. Hij is rustig en stelt vervolgens de meest doordachte vragen en merkt zoveel kleine details op. Dit laat mij zien hoe hij met zorg en aandacht naar mij luistert en dat vind ik heel belangrijk.
Kies iets wat voor jullie heel speciaal is en geef daar een voorbeeld van.

Wat kunnen jullie elkaar bieden in het huwelijk?

En tot slot, wat beloven jullie elkaar voor de toekomst? Dit is een kans om op te schrijven wat jullie elkaar willen geven en bieden tijdens jullie leven samen. Sommige bruidsparen vinden dit lastig om op papier te zetten, maar wees gerust, ik sta klaar om jullie hierbij te ondersteunen. Het blijven jullie geloften, maar ik help graag bij het verwoorden ervan.

Als ik onze persoonlijke geloften zou schrijven, zou ik Ronnie beloven dat ik altijd tijd en energie in onze relatie zal investeren. Ik wil net zo goed naar hem luisteren als hij naar mij, hem blijven zien en daarop inspelen en hem alle ruimte geven om zichzelf te ontwikkelen en te zijn wie hij is. 

 

Ik hoop dat deze tips jullie inspireren en dat jullie met veel liefde en aandacht jullie trouwgeloften zullen schrijven.
Mocht je hulp nodig hebben of willen brainstormen, dan sta ik graag voor jullie klaar.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.