Dit gebeurt er op jullie trouwceremonie

Ben jij ook benieuwd naar wat er nu eigenlijk precies gebeurt tijdens een ceremonie?
Deze vraag kwam op bij een vriendin van mij die onlangs in het huwelijksbootje stapte en dit was één van haar grootste vragen bij het zoeken naar een trouwambtenaar. Haar nieuwsgierigheid vormde de inspiratie voor deze blog. Misschien zijn er meer mensen die zich afvragen hoe een ceremonie eruit zou kunnen zien. Laten we samen een kijken nemen!

De entree
Terwijl jullie dierbaren vol verwachting zitten, sta ik vooraan om jullie te verwelkomen.

Jullie kunnen samen binnenkomen, elk apart of misschien wordt één van jullie begeleid door een trotse ouder. Een bijzonder moment, omringd door jullie favoriete muziek.

 

Opening & welkom
Dit is het moment waarop gasten worden verwelkomd en de toon wordt gezet voor de viering die gaat komen.

Het is belangrijk voor mij om een ontspannen sfeer te creëren met veel interactie en een vleugje humor.
Laten we samen genieten van het verwachtingsvolle moment, want de ceremonie mag echt een feestelijk begin zijn.

 

Het levensverhaal
Van jullie oorsprong tot de meest bijzondere momenten die jullie hebben beleefd, vertelt het verhaal van jullie.
Hierin kunnen jullie gekoesterde familietradities delen en soms wordt er ook waardering getoond aan mensen die een belangrijke rol hebben gespeeld in jullie leven. Ik belicht kort de hoogtepunten waarin jullie verleden en heden samenkomen.

 

Het liefdesverhaal
Het verhaal van jullie liefde, waarin we alles horen over de eerste ontmoeting en hoe het verder ging.

Het aanzoek wordt ook besproken, met input van zowel het bruidspaar als vrienden en familie, waardoor het een verrassend en compleet verhaal wordt.

De geloften
Een van de meest persoonlijke momenten van de ceremonie. Het bruidspaar deelt hun zelfgeschreven geloften voor de toekomst. Waarom ik zo’n groot voorstander ben van het schrijven van eigen geloften? Dat lees je in deze blog. Ook geef ik schrijftips voor het maken van eigen trouwgeloften.

 

Het Jawoord
Het spannende moment is aangebroken. Het bruidspaar staat tegenover elkaar, hand in hand, met een diepe blik in elkaars ogen. De grote vraag wordt gesteld en daarna mag er gekust worden! Aansluitend worden de ringen om elkaars vinger geschoven.


Getuigen in het Zonnetje
Een eerbetoon aan de bijzondere mensen in het leven van het bruidspaar. De getuigen worden in het zonnetje gezet en bedankt voor hun steun en liefde.

De handtekeningen
Terwijl de handtekeningen worden gezet, klinkt weer een favoriet nummer op de achtergrond, misschien zelfs life gespeeld. 

Afronding en overgang naar het vervolg
Na ongeveer een uur zijn komen we aan het einde van de ceremonie. Het bruidspaar neemt vaak even een moment voor zichzelf.
Gasten staan klaar met een toast, een glimlach en een stuk taart om het bruidspaar te verwelkomen en verder te gaan met de feestelijkheden van de dag.

Elke ceremonie kan verschillen, dit is een mogelijke invulling.
Er kunnen ook toevoegingen zijn, zoals een dierbare die een speech wil voordragen of een lied wil zingen. Alles is bespreekbaar en ik denk graag met jullie mee.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.